уторак, 08. децембар 2015.

RIBLJI BRODET za 35 minuta


potrebne namirnice :

250gr šnicli šarana
mala glavica crnog luka
2 čena belog luka
parče praziluka (oko 10cm dužine)
200 gr pelat paradajza bez šećera (pola konzerve)
soli po ukusu, peršunov list
2 vrhom pune kafene kašičice aleve paprike
ravna kafena kašičica bibera
ljuta paprika po ukusu

Šnicle prokuvam dok meso ne bude skoro kuvano (oko 5 minuta ključanja), za to vreme naseckam sitno luk i izblendiram padajaz .

Vodu u kojoj se kuvala riba prospem. Za moj ukus je prejak miris i ukus ako ostavim vodu u kojoj se riba kuvala, vi slobodno možete ostaviti ako volite.

Dok odvajam meso od kostiju, dinstam luk na maslinovom ulju, često dodajem po malo vode.

Kad luk omekša sipam paradajz sa još malo vode (zavisi da li želim ređe ili gušće), dodam ribu, začine i seckani peršun.

Kad istekne 35 minuta, sipam u činiju i uživam u ukusu.

Zahvaljujem se Crnokosi Tiji na receptu :)


Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite