субота, 15. јул 2017.

Dadin hrono hleb 


dadin hrono hleb

potrebni sastojci :

300 gr raženog brašna
100 gr pšeničnog integralnog brašna
30 gr mlevenog lanenog semena
1 prašak za pecivo
kafena kašičica soli
u vrh puna supena kašika svinjske masti
2 dcl mlake vode
kafena kašičica sode bikarbone
sok od pola limuna

način pripreme :

Prvo pomešati suve sastojke, zatim dodati u vrh punu kašiku masti, pa je dlanovima umešati u brašno. Zatim postepeno dodavati vodu pomešanu sa limunovim sokom, umesiti testo koje je malo lepljivo.


Posuti brašnom radnu površinu i ruke, oblikovati veknicu, prebaciti u tepsiju koja odgovara po veličini, pa malo dublje zaseći hleb odozgo, da ne bi pucao prilikom pečenja.


Mokrim rukama umiti hleb. Ostaviti ga da stoji pokriven dok se ugreje rerna na 180 stepeni.
Ubaciti u rernu i peći 20 minuta. Proveriti da li je dovoljno pečen.



Нема коментара:

Постави коментар

hvala Vam što me pratite